Eigenschappen van folie

  • robuust: heeft een hoge schok- en krasbestendigheid
  • waterdicht: water en stoom hebben geen invloed op de kleefkracht
  • hittebestendig en brandvertragend, brandwerend tot 130° C.
  • vuilbestendig: er is geen wisselwerking met huishoudelijke stoffen
  • eenvoudig te reinigen met alle in de handel verkrijgbare producten
  • vrij van schadelijke stoffen zoals metalen of weekmakers

Voordelen

  • interieurfolie bevat geen schadelijke stoffen zoals zware metalen of weekmakers.
  • er zijn geen bouwvereisten, geeft geen stof, lawaai of geur
  • er is geen gebruiksbeperking: het pand blijft beschikbaar zonder lang te hoeven wachten
  • is kostenbesparend als alternatief ten opzichte van een nieuwe aankoop

Soorten folie

Klik hieronder op een optie voor meer informatie.

Met het oog op milieubelasting en behoudt van bossen en wouden kijken fabrikanten steeds vaker naar alternatieven voor echt hout. De houtfolies zijn een zeer goed alternatief om echt hout te simuleren. Ze hebben een niet van echt te onderscheiden nerf en een voelbare structuur. Het aanbod is enorm; beuken, eiken, mahonie, teak, pijnboom, populier, rozenhout, walnoot enzovoort.

In vergelijking met de natuurlijke stenen is folie flexibel, lichtgewicht en laag geprijsd. Er zijn vele soorten mogelijk zoals een marmerlook.
Met folie in leisteenoptiek zijn meer kleurvariaties zoals beige of bruin. Het leisteeneffect is heel realistisch.
Bakstenen worden door mensenhanden gemaakt. Rood en grijs zijn de meest populaire kleuren en vormen de basis voor de wanden. Hieruit is een folie met baksteenoptiek ontstaan. Ook zijn er folies in een steenoptiek waarbij echte mineralen gebruikt worden om een bijzonder beeld te creëren.

Een bijzonder effect in de folie wordt gemaakt van textiel of textiel elementen. Op de zelfklevende laag van de folie wordt textiel geplaatst. De zelfklevende folie is geschikt voor meubels en andere gladde oppervlakken, tevens geschikt als muurfolie.

Een abstract patroon op de zelfklevende folie brengt elk gewenst glad oppervlak tot leven. De folie kan gebruikt worden voor meubels en wanden. Maar ook keukenkastjes of tafels kunnen getransformeerd worden.

Op individuele elementen of hele stukken van meubels kunnen metalen accenten geplaatst worden. Zelfklevende folie in metaaloptiek geeft een glinsterende glans. Vooral de klassieke kleuren zoals goud, zilver en koper zijn in trek.

Bijzonder van metaaleffecten zijn de kleurencombinaties omdat ze roest of slijtage laten zien. Ook de look van geborsteld aluminium is mogelijk waarbij de structuur voelbaar is op de folie.

Folie met lederoptiek ziet er uit als het natuurlijke product, met naadpatronen en realistische kleuren. Er zijn verschillende kleuren imitatieleer zoals een slangenhuid met een goud-metallic glans.

Kleur en levendigheid

Klik hieronder op een optie voor meer informatie.

Kleuren zijn belangrijk in ons leven. Niet alleen hebben kleuren invloed op onze gevoelens maar ze drukken ook onze persoonlijkheid uit. Kleuren drukken ook gevoelens uit, denk aan rood voor liefde of voor agressie, blauw voor harmonie of koelte, geel voor warm en zonnig. De kleur die je vandaag mooi vindt kan over een tijdje zomaar veranderen. Folie is daarom uitermate geschikt om aan een verandering in smaak

Soms wil je een tafel of kast in een bepaalde kleur maar vind je dat niet in de traditionele meubelzaak. Gekleurde folie is dan een heel goed alternatief. Het oppervlak van het meubel wordt volledig bedekt en zelfs na jaren verwijder je de folie, zonder beschadiging van je meubels.

Mat en glans. In een interieur spelen matte en glanzende oppervlakken een belangrijke rol. Zo zijn matte folies makkelijk te reinigen en vlekbestendig. Ideaal dus voor tafelbladen en planken. Weerkaatsing van licht is er slechts in beperkte mate en vingerafdrukken zijn niet meteen zichtbaar.

Meubels in hoogglans zijn een trend en ook dat is mogelijk door op folie een speciale laag aan te brengen. De folie reflecteert het licht en brengt materiaal tot leven. Kleuren blijven mooi omdat krassen niet snel door de beschermende laag heenkomen. Ontstaan er toch krassen of vlekken dan is herstel mogelijk door de warmte van een heteluchtpistool, waarmee verfdeeltjes weer aan elkaar worden gezet.

Glitterfolie combineert klassieke kleuren met een modern effect. Aanvullende deeltjes in de folie zorgen voor een fijne schittering. De lichtval zorgt elke keer voor een andere beleving. Een saaie kleur krijgt zo een levendig accent.